Smördegsrosor med skinka och färskost

Det här receptet kom jag på häromdagen när jag hade skinka liggandes i kylen och smördeg i frysen. Sån här mat gillar jag, snabbt, gott och kan göras till många utan alltför mycket besvär. Perfekt på påskbuffén!

Variera med det du har hemma, rökt lax funkar finfint, spenat och fetaost är en annan variant, möjligheterna är oändliga ;)

Det här behöver du:
jag använde 6 smördegsplattor
100g  skinka
2 dl färskors
peppar & salt
1 ägg
ägg till pensling

Skär skinkan i strimlor, vispa ägg och ost och krydda. Lägg ner smördeglpattorna i muffinsformen, jag använde en ungsform för muffins. Lägg i skinka och häll över äggfyllningen. Nyp ihop ändarna på smördegen och pensla med ett ägg. Grädda i 175 grader i ca 7-8 min.






#1 - - Jennie:

musm :) de får man testa nån dag

#2 - - Karin:

Ser mumsigt ut!

#3 - - Pernilla:

allt med smördeg och ost blir ju supergott :)

#4 - - Viktfixerad:

Åh en frasig nybakt sån... dreggel...