Rabarber och jordgubbsoppa med vaniljglass



Hej och hå vilken dag! Möten från 9-5 (what a way to make a living...). Har äntligen landat i soffan och tänkte inte göra många knop ikväll. Igår gjorde jag rabarber och jordgubbsoppa, en riktig sommarfavorit! Smakar sådär vansinnigt gott kall på sommaren men funkar också varm med glass och biskvier.

Det här behöver du till 4 portioner:

100 g jordgubbar
100 g rabarber
1 vaniljstång
2 dl socker
7 dl vatten
2 msk maizena

Skär jordgubbarna och rabarbern i mindre bitar och låt koka upp med vattnet, sockret och vaniljstången. Koka i cca 7-8 min. Häll sedan över i en silduk eller i en sil och låt rinna av. Häll tillbaks i kastrullen och låt koka upp igen. Blanda ut maizenan i lite vatten och häll i soppan - låt koka upp till rätt konsistens, det ska inte bli kräm!