Påskens matJag tror att jag utan att överdriva kan påstå att jag haft mitt livs bästa påsk! Jag har fått vara tillsammans med min Peter, träffat nära vänner, nya vänner,  la familia och njutit av det fantastiska vädret. Vi har spenderat mycket tid ute bland klipporna tillsammans med vår hund vilket resulterat i att iaf jag sovit som en stock vid 21-tiden...I morse gick jag ut barfota i sandaler vilket var en nästintill obeskrivlig lycka efter vinterns michelingubbeutstyrsel. Barfota i sandaler. För en månad sedan kändes det nästan omöjligt att tänka sig det. Påskmaten har varit suverän, vi har kört med buffé á la väsktusten med mycket fisk och räkor och grillat. Värre kan man ha det. Jag gjorde en spenat och ricottapaj till buffén - en sån där klassiker i buffésammanhang eftersom den passar till precis allt och är ett väldigt bra vegetarisk alternativ. Idag är det sista dagen på ledigheten och jag får faktiskt en liten klump i magen. Men vad fasen, det är inte så långt kvar till semestern... Ha det gott!

Spenat och ricottapaj

till pajskalet:
200g smör
4 dl mjöl
3 msk vatten
salt

Rör ihop tärnat smör och mjöl till en smidig deg, tillsätt vatten och salt. Låt vila en stund innan du trycker ut den i pajformen.

Fyllning:

Jag använde 2 påsar färsl bladspenat
1 rödlök
1 pkt ricotta ca 200g
2 ägg
salt & peppar

Blanda äggen med ricottan och tillsätt salt och peppar. Hacka löken och blanda ner spenat och lök i ägg och ostblandningen. Grädda pajskalet i ca 10 min på 200 grader innan du häller i spenatblandningen. Garnera med tomatskivor. Grädda i ca 30 min.Hembakt bröd - tradition för mig på helgerna...


Mönstermixat..Rörstrand och Indiska... ;)#1 - - Anonym:

Pajen såg god ut. Har också ätit mycket gott i påsk:)